8 Haziran 2012 Cuma

Peygamberimizin Vefat Tarihi Unutuldu Mu ?

PEYGAMBERİMİZ'İN (S.A.V.) VEFAT TARİHİ: (H. 13 Rebiulevvel 11) (M. 8 Haziran 632) Hz. Aişe Validemiz Peygamberimizin 63 yaşında vefat ettiğini söylemiştir.

Peygamberimizin vefat haberi hemen yayıldı: Bunu duyan herkes şaşırdı kaldı. Medine'nin üstünü derin bir matem havası kapladı.
Hz. Ebû Bekir Peygamberimizin vefatından sonra orada olanlara ''Kim Muhammed'e tapıyorsa bilsin ki Muhammed ölmüştür. Kim Allah'a tapıyorsa bilsin ki, Allah daim ve bâkidir." dedi 
 
Peygamberimiz Pazartesi günü vefat etmiş, vefatının ikinci günü olan Salı günü yıkanmış ve namazı kılınmıştır.

Peygamberimizi Hz. Ali yıkadı, amcası Abbas (r.a.) ile oğulları Abdullah, Fazl ve Kusem (r.a.) yardımcı olmuşlardı.

Peygamberimiz vefat ettiği odada yıkandı ve mübarek cesedi bir sedir üzerine kondu. Burada cemaatle değil, herkes içeriye girip cenaze namazını kıldı. Bu sebeple namaz akşama kadar devam etti. Sonra vefat ettiği bu odaya defnedildi.

Evet Peygamberimiz vefat etti ama O'nun getirdiği din dünya durdukça yaşayacak ve O'nun getirdiği kitap Kur'an-ı Kerim insanlığı aydınlatmaya devam edecektir.

Allahım, bizi o yüce Peygamberin yolundan ayırma ve kıyamet günü şefaatinden mahrum etme.
Önemli Not'um;  Mevlit kandilinde Hicri doğum gününü bir gece, Kutlu doğum haftasında Miladi doğum gününü bir hafta boyunca, çeşitli etkinliklerle kutladığımız Yüce Peygamberimizi, vefat tarihinde bir satırla bile anmayan bizlere ne demeli ? çok merak ediyorum...