10 Aralık 2014 Çarşamba

Şehidimiz Var...

KARAMÜRSEL'Lİ ONBAŞI KADİR YILDIZ ŞEHİT OLDU...
Şanlıurfa’nın Ceyanpınar ilçesi Suriye sınırında meydana gelen olayda şehit olan 3 askerden biri olan Kadir Yıldız’ın İlçemizde yaşayan ailesine acı haber dün ulaştı.

İKİ ÖNEMLİ İDDİA VAR; Olayda iki iddia ortaya atılırken bu iddialardan ilki; piyade çavuş Umut Aslan nöbet değişimi sırasında cinnet getirdi ve nöbet kulübesinin önünde tüfeğini asker arkadaşları Kadir Yıldız ve Ramazan Yel'e doğrultarak ateş etti. Daha sonra aynı tüfekle kendi canına kıydı.
Ortaya atılan diğer bir iddia da kafaları karıştırdı. Bu ikinci iddia ise; sınırın karşı tarafı olan ve IŞİD militanlarıyla YPG’liler arasında çatışmalar yaşanan Suriye’nin Telhanzir Köyü mevkiinden açılan ateş sonucu askerlerin şehit edildiği ileri sürüldü.

ŞEHİTLİĞE İLK O GÖMÜLECEK; Şanlıurfa’da meydana gelen olay sonrasında şehit asker onbaşı Kadir Yıldız’ın cenazesi adli işlemlerinin ardından orada düzenlenecek askeri törenin ardından Karamürsel’e getirilecek.
Cenazenin getiriliş zamanına bağlı olarak bugün öğle veya ikindi namazını müteakip Ulu camide cenaze namazı kılınacak, şehit asker Kadir Yıldız, Karapınar Köy yolu üzerinde bulunan ve bu sene yapımı tamamlanan Karamürsel Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Şehit Olan Üç Askerimize Allah'tan Rahmet, Kederli Ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize Başsağlığı ve Sabır Diliyoruz...