8 Ocak 2012 Pazar

Öğretmenin Ölüsüne Bile Saygımız Kalmadı !!!

Türkiye’de binlerce ataması yapılmayan öğretmenin simgesi haline gelen ve yedi yıl boyunca kemik kanseri hastalığıyla mücadele eden ve 27 yaşında iken vefat eden Şafak Bay, ölümünün ardından katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı.

9 Haziran 2004 yılında Elazığ’da düzenlenen bir basın açılmasına katılan Şafak Bay ve 10 kişi hakkında, trafiği kapatmak, slogan atmak ve gösteri yapmak suçlamasıyla dava açıldı.
Elazığ 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada karar çıktı.
Gösteriye katılanlar hakkında mahkeme 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bunlardan biri de geçtiğimiz haziran ayında yaşamını yitiren Şafak Öğretmendi.

Kanseriyle boğuşurken atanamayan öğretmenlerin de hakkını arama mücadelesi veren Şafak öğretmene verilen ceza meslektaşlarının tepkisine neden oldu.

Karara isyan eden anne Meryem Bay, oğlunun katıldığı o basın açıklaması nedeniyle dayak yediğini ve işkence gördüğünü iddia ederek “O gözaltından sonra ağrıları başladı, hiç de dinmedi. O işkence nedeniyle hastalığının hızla ortaya çıktığını düşündük hep. Şafak’tan geriye bana bir tek mezarı kaldı. Gelsinler mezarını ablukaya alsınlar” dedi. "basından alıntı" "yorumsuz"