6 Temmuz 2012 Cuma

Suriye'de Şehit Olan Pilotlarımız Vatan Toprağına Uğurlanıyor...

Akdeniz'de keşif uçuşu yaparken Suriye'nin düşürdüğü uçakta şehit olan pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy için bugün Malatya ve İstanbul'da cenaze töreni yapılıyor.

Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Avcı'nın törende yaptığı konuşma;
“Bugün burada, 22 Haziran 2012 tarihinde Doğu Akdeniz'in uluslararası sularında, silahsız olarak icra ettikleri görev uçuşu esnasında menfur bir saldırı neticesinde şahadet mertebesine ulaşan çok değerli 2 kahraman pilot arkadaşımızı ebediyete uğurlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Aziz şehitlerimizin anneleri, babaları, eşleri, kardeşleri ve yakınları, bu kutsal ocağa yıllar önce teslim ettiğiniz evlatlarınız, Hava Kuvvetleri saflarına katıldıkları ilk günden itibaren bizlerin hem kanat ve silah arkadaşı, hem de kardeşlerimiz olmuşlardır.
Bugüne kadar verdikleri hizmetler ve icra ettikleri görevlerle göğsümüzü kabartan, gurur vesilemiz olan evlatlarınız, giydikleri üniformanın ve üzerlerinde taşıdıkları ay yıldızlı bayrağın hakkını son nefeslerine kadar vermişlerdir.
Böylesine yiğit subaylar yetiştirdiniz ki, Türk Silahlı Kuvvetleri ve milletimiz adına sizlere şükranlarımı sunuyor, evlatlarınızın şahadeti nedeniyle döktüğünüz gözyaşı ve acılarınızı yürekten paylaştığımı ifade etmek istiyorum.
Sizlere ve şehitlerimizin silah arkadaşlarına sabır ve metanet diliyorum.

Aziz şehitlerimiz; sizler bu şerefli mesleğe adım atarken içtiğiniz anda sadık kalarak, vatan, Cumhuriyet ve vazife uğruna hayatlarınızı kahramanca feda ettiniz Görev uçusuyken, son kez havalandığınız göklerden milletimizin gönlündeki en müstesna mevkiye uzandınız.
Bugün aziz milletimizle birlikte sizleri tek yürek olarak, en derin saygıyla selamlıyorum.
Çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz ki, bugün bu semalar altında, şanlı bayrağımızın gölgesinde bağımsız olarak yaşayabilmemizin en büyük teminatı sizlersiniz.
Bugün sizlerin huzurunda, devrettiğiniz bayrağı şerefle daha da yükseklere taşımaya devam edeceğimize, sizlerin izinden giderek, gerekirse hayatımızı seve seve feda edeceğimize, bir kere daha and içiyoruz.
Onur ve şeref dolu bir hayatın sonunda, uğruna kanlarını döktüğünüz şanlı bayrağımızın gölgesinde bulunduğunuz şu anda, sizleri 'ruhlarınız şad olsun’ duygularıyla ebediyete uğurluyoruz.”

Kahraman Şehitlerimize Allah'tan Rahmet, Kederli Ailelerine Sabır ve Metanet, Yüce Milletimize Başsağlığı Diliyorum...